Za čaopis „Javne nabavke“ govore Mersad Mujević, Nikos Manolopoulos…

Za čaopis „Javne nabavke“ govore Mersad Mujević, Nikos Manolopoulos…

Šesti broj stručnog časopisa „Javne nabavke“ na više od 130 stranica donosi niz korisnih informacija, vijesti, komentara, intervju…

Ovo izdanje otvara posebno intrigantan intervju dr. Mersada Mujevića, donedavnog direktora Uprave za javne nabavke Crne Gore. Između ostalog, dr. Mujević otvoreno govori o procesu javnih nabavki u susjednoj zemlji i gašenju Uprave…

O projektu “Jačanje sistema javnih nabavki u BiH”, čija je realizacija startala 18. februara 2019. godine, govori dr. Nikos Manolopoulos, čelni ekspert u implementaciji projekta. Svrha dvogodišnjeg projekta, koji se realizira uz finansijsku pomoć Evropske unije, jeste povećanje kapaciteta službenika javnih nabavki na svim nivoima vlasti kao i modernizacija zakonodavnog okvira sistema javnih nabavki.

 

Kroz intervju sa Milicom Pranjić, pravnom savjetnicom za upravne postupke Suda BiH i izvode iz rješenja KRŽ-a BiH ukazano je na pravnu praksu u BiH.

Svakako, tu su i teme od ključne važnosti za službenike javnih nabavki: Nadogradnja sistema javnih e-Nabavki”, “Nabavka konsultantskih usluga”, “Rokovi za dostavu ponuda”, “Definicija i vrste tehničke specifikacije” i “Okvirni sporazum, nedoumice i najčešće greške”. Putevi razvoja sistema javnih nabavki provlače se kroz teme “Razvoj javnih nabavki u EU i njihova veza sa BiH” i “Istraživanje tržišta u javnim nabavkama”.

Uobičajno, sadržaj obuhvata i “Pitanja, odgovore,komentare”, horoskop, te posebno kreiranu skandi.

Stručni časopis “Javne nabavke” u izdanju ZAMM media CONSULTING-a nije dostupan u slobodnoj prodaji. Za pretplatnike, kao i one koji to žele postati šesti broj bit će dostupan u narednim danima.

Više informacija potražite na www.zamm.ba, putem e-maila jn.strucnicasopis@gmail.com ili info-telefona 033 554 731.

zamm media consulting

Share this post